Suomalaisen tähtihyökkääjä Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin kärkipelaajiin kuuluva Jonathan Huberdeau on ollut taalajäillä vuoden loppupuolella täysin pitelemättömässä iskussa.

Hän on sivaltanut nyt kuudessa viimeisessä pelissä häikäisevät tehot 5+11=16 ja lisäksi hyökkääjä on takonut peräti kolmessa ottelussa näistä kuudesta vähintään neljä pinnaa.

Kanadalainen kiskoi maanantaiyönä Montreal Canadiensin reppuun hulppean saldon 2+2=4 (+5). Kiitos Huberdeaun liekehdinnän, puristi Panthers niukkaan 6-5-voittoon maalitalkoissa. Joukkue nosti pistesaldokseen 45 ja pelaaja 53 – 16+37.

Kun NHL:n pistepörssissä jo kuudennella sijalla oleva tulikuuma pelaaja puhkaisi 50 pinnan rajan kauden 38. pelissä, teki hän historiallisen tempun seuran mittapuulla. Kanadalaistykki Huberdeau on vasta toinen koko seurahistoriassa, joka on yltänyt mainittuun 50 pisteeseen maksimissaan vain tuon 38 ottelun aikana.

Kyseisen rajan on nopeammin puhkaissut ainoastaan Pavel Bure millenniumin vaihtumisen aikaan kaudella 1999-2000. Hänellä 50 pisteen kasaan saaminen otti vaivaiset 34 koitosta. Olli Jokinen on tilastonelonen rikottuaan rajan aikoinaan sesongilla 2006-07 48 ottelussa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jonathan Huberdeau is the second player in @FlaPanthers history to reach the 50-point mark in 38 games or less. #NHLStats

Upea ilta

Floridan päävalmentaja Joel Quenneville hehkutti pelaajaansa seuran kotisivuilla.

– Huberdeau oli erityinen tänään. Hän pelasi hienosti usealla eri tavalla ja hän oli kiekossa paljon mailallaan.

Ennen maanantaiyötä 49 pinnaa takoneen pelaajan käy kiittäminen historiallisesta tempusta myös Barkovia. Hän oli järjestämässä Huberdeaun kanssa kolmea maalia tämän neljästä joko maalarina tai syöttäjänä.

Huberdeau muistanee ottelun tilastofaktojen lisäksi toisestakin syystä. Pelaajan sisko Josiane lauloi ennen ottelua Yhdysvaltojen ja Kanadan kansallishymnit.

– Hän oli upea. Hän laulaa kerran vuodessa, mutta näyttää siltä, ​​että hän laulaisi paljon. Tämä oli todella erityinen ilta.