Toronto Maple Leafsin päävalmentajan Sheldon Keefen ratkaisu hyllyttää William Nylander ja Kasperi Kapanen lauantain Detroit Red Wings -ottelussa puhuttaa vieläkin NHL:ssä.

Kapanen ja Nylander pelasivat toisen erän kymmenennen minuutin jälkeen vain kolme vaihtoa mieheen, eikä kumpaakaan heistä nähty jäälle enää ottelun viimeisellä 13:lla minuutilla.

Keefe perusteli ratkaisuaan sillä, että hän halusi ”herätellä” joukkuettaan 4-1-voittoon päättyneessä kamppailussa.

The Athletic -lehden asiantuntija Jonas Siegel pureutui tuoreessa kolumnissaan erityisesti Kapasen viime aikaisiin vaikeuksiin.

Siegel teki sen huomion, että Kapanen on poistettu kokonaan Maple Leafsin kahdesta ensimmäisestä alivoimakoostumuksesta. Suomalaisen ohi on mennyt tulokashyökkääjä Pierre Engvall, joka toimii nykyään Ilja Mikhejevin alivoimaparina.

– Kapanen on korvattu alivoimalla Pierre Engvallilla. Maple Leafs aloittaa yleensä alivoimat Mitch Marner/Zach Hyman -kaksikolla, jonka jälkeen Engvall ja Mikhejev tulevat kentälle. Kapanen on yleensä vasta viides, tai joskus jopa unohdettu vaihtoehto, Siegel kirjoittaa.

Kapasella on menossa muutenkin synkkä vaihe, sillä maaliverkot eivät ole heiluneet kymmeneen viimeiseen otteluun.

– Tämä on tuntunut odotettua latteammalta kaudelta Kapaselle, joka allekirjoitti kesällä kolmivuotisen ja 9,6 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Hän ei ole sopinut mihinkään hyökkäysketjuun, ja nyt myös hänen alivoima-aikansa on kuivumassa, Siegel kertoo.

Vaikka Kapasella on menossa parhaillaan kuiva putki, on 23-vuotias kuopiolainen silti täyden kauden pelatessaan 18 maalin ja 42 pisteen tahdissa. Viime kaudella Kapanen paukutti 20 maalia ja kirjasi 44 tehopistettä.