NHL:n pohjamutiin kuuluva Los Angeles Kings kaatoi Tuukka Raskin ja maalivahdin tähdittämän Boston Bruinsin niskaan neljä saavillista jääkylmää vettä kellistämällä sen jatkoajalla 4-3. Etenkin suomalaisvahtia nöyryytettiin parilla katkeralla tavalla.

Esimerkiksi jutun kuvassa veivaava Adrian Kempe iski nöyryyttävän alivoimamaalin toisen erän alussa, vaikka kiekko oli vielä muutamia sekunteja ennen osumaa livahtaa toisessa päässä Kingsin häkkiin.

Matt Roy puolestaan tasoitti pelin viiden ottelun pisteputkessa viilettävälle Los Angelesille sen pelatessa ilman maalivahtia. Viimeisillä minuuteilla syntynyt maali vei kamppailun jatkoajalle, jossa Kings oli parempi. Rask ei peitellyt pettymystään.

– Pelasimme hyvin, pelasimme hienosti… Olisimme ansainneet voiton, mutta tässä liigassa se ei aina mene niin, 23 torjuntaa ottanut Rask selitti Bruinsin kotisivuilla.

Bruins-kurimuksen huipensi Los Angelesin slovenialaiskippari Anze Kopitar 4-3-jatkoaikamaalillaan. Laukaukset kirjattiin Bostonille selvin luvuin 40-27 – mutta peliä ei.

– Maalivahtina pitää tehdä se yksi torjunta. Tänään sitä ei tullut.

Samoilla linjoilla Raskin kanssa oli Bostonin luotsi Bruce Cassidy. Viime kesän Stanley Cupin loppuottelija Bruins on vajonnut yllättävän oloiseen matalalentoon, kun se on voittanut seitsemästä edellisestä kamppailustaan vain yhden.

– Luultavasti pelasimme riittävän hyvin voittaaksemme. Pelaamisessa ja prosessissa oli parempia asioita kuin esimerkiksi kaksi viikkoa sitten.

– En ole kovin onnellinen, kun saimme vain yhden pisteen tästä pelistä. Jonain iltoina voisikin olla tyytyväinen. Näitä pelejä on 82 kappaletta.

Rask ja kumppanit ovat viime aikojen kurjasta vireestä huolimatta itäisessä konferenssissa kakkosena. Joukkue on antautunut 90 kertaa, joka on pienimpiä päästettyjen maalien määriä idässä. Toisaalta esimerkiksi viidessä edellisessä kamppailussa Bruins-reppu on pölissyt 17 kertaa, joka on tässä kuntopuntarissa isoimpia määriä.

– En usko, että olisimme jotenkin luopuneet puolustuspelaamisesta, Cassidy kuittasi.