Carolina Hurricanesin fanit ovat saaneet odotella koko alkukauden ajan kapteeni Justin Williamsin päätöstä mahdollisesta paluusta NHL:ään.

Koko kauden pelaamatta ollut 38-vuotias kolminkertainen Stanley Cup -voittaja ei ole vielä vahvistanut mahdollista paluutaan ainakaan tämän kauden osalta, joskin sen osuessa kohdalle miehen osoite ei välttämättä sittenkään ole Carolina. Syyt tähän ovat pääasiassa Hurricanesin omassa palkkakattotilanteessa.

– Hänen paluunsa ei ole 100-prosenttisen varmaa, joskin hän on treenannut jäällä jo 3-4 viikon ajan. Lisäksi keskusteluja Hurricanesin ja pelaajan välillä on jo käyty. Hurricanes on hänen ykkösvaihtoehtonsa, mutta seuran tukala palkkakattotilanne tuo tilanteeseen omat rajoituksensa. Muistakaa, että Hurricanesin palkkakattoa rasittaa paitsi Patrick Marleaun sopimuksen ulososto, myös Jake Gardinerin hankinta, muistuttaa TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun.

– Hurricanes ei voi kiinnittää Williamsia isolla sopimuksella. Tämä tekee asiasta mielenkiintoisen, ja uskonkin Williamsin leirin kuuntelevan myös muita tarjouksia, LeBrun pohtii.

Pudotuspelien ratkaisupelaajana urallaan tunnetuksi tullut kanukki on jo aiemmin kertonut jäävänsä mieluiten perhesyistä juuri Carolinaan. Toisaalta, loppukauden vuokrapesti ja mahdollisuus neljänteen Stanley Cupin jonkin potentiaalisemman mestarisuosikin riveissä saattaisi houkutella veteraania pyörtämään mielipiteensä.