Colorado Avalanchen ja Philadelphia Flyersin välisen ottelun ykköstähti Mikko Rantanen oli torstaiyönä lähellä kypärätemppua nakutettuaan Avsin 3-1-voittoon päättyneessä pelissä kaksi häkkiä. Suomalainen iski toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa.

Kolmaskin maali oli lähellä, mutta sen Flyers-vahti Carter Hart esti aivan käsittämättömällä torjunnalla. Nousiaislaisen pelaajan reaktio, eli naurahtaminen, kertoi tilanteen eeppisyydestä paljon. Colorado sai vahdin poikittaisliikkeeseen, muttei kiekkoa pömpeliin.

Sairastuvalta palanneen Rantasen kaksi maalia nostivat suomalaisen kauden saldon 15 pelatussa ottelussa 8+12=20:een.

LUE MYÖS:

Loukkaantumiset eivät ole pidätelleet – Mikko Rantasen edustama Colorado liitää lännessä: ”Jos pelaamme niin kuin osaamme, voitamme jääkiekkopelejä paljon” ja Mikko Rantanen loisti ykköstähtenä – nosti Coloradon läntisen konferenssin kärkipaikalle

Rantanen rikkoi urallaan 20 pinnan rajan maksimissaan 15 pelin aikana toisen kerran urallaan. Viime kaudella nousiaislainen ylsi vastaavaan määrään vain 11 pelissä.

Temppu on Avsin historian mittapuulla kova, sillä 20 pisteen rajan maksimissaan 15 ottelussa ja vähintään kahdesti ovat puhkoneet tähän kolme kertaa pystyneet Peter Forsberg ja Joe Sakic.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Rantanen has collected 20 points in 15 or fewer games for the second time in his career (also 11 GP in 2018-20).

Peter Forsberg (3x) and Joe Sakic (3x) are the only other players in @Avalanche team history to do so on multiple occasions. #NHLStats

Tilastoilla leikkiminen kertoo pitkään loukkaantuneena olleen Rantasen vireestä paljon.

Suomalaisen maalikeskiarvo ottelua kohden on 0,53, syöttökeskiarvo 0,80 ja pistekeskiarvo 1,33. Jos nuo lukemat kerrottaisiin Coloradon ottelumäärällä 31, olisivat suomalaisen pisteet pyöreästi 16+25=41. Sillä irtoaisi pistepörssissä kahdeksas sija.