NHL:n ”suomalaisjoukkueisiin” lukeutuva Montreal Canadiens liitää sarjassa komeassa kolmen ottelun voittoputkessa. Putki kasvoi yöllä, kun Ottawa Senators jäi jatkoajalla jalkoihin numeroin 3-2. Suomalaispelaajat Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Otto Leskinen jäivät pisteittä.

Armia kellotti ottelussa peliaikaa vajaat 17 minuuttia ja Lehkonen vajaan vartin, Leskinen puolestaan luuti askissa reilut 12 minuuttia. Pieksämäkeläisen tehotilasto jäi pinnan pakkaselle, kun Senatorsin Connor Brown koulutti Leskistä 2-2-maalissa.

Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti on pelannut NHL:ssä neljä ottelua tehoitta. Plusmiinus-saldo on sekin pyöreä nolla.

Voitto oli peräti 35 torjuntaa ottaneelle Montreal-vahti Cayden Primeaulle uran ensimmäinen.

– Hän oli rauhallinen ottaen suuria torjuntoja vastustajan ylivoimahyökkäyksissä. Hänellä on edessään hyvä tulevaisuus, päävalmentaja Claude Julien kehui Montreal Gazetten mukaan.