Carolina Hurricanesin suomalainen tehomies Sebastian Aho kiskoi keskiviikkoyönä kaksi pömpeliä Edmonton Oilersia vastaan. Canes voitti 6-3 pelin, jossa suomalaissentteri nosti uransa maalimääräksi kolminumeroisen summan.

Uran 100. maali oli uskomaton taidonnäyte Ahon ja laituri Teuvo Teräväisen kemioiden kohtaamisesta. Näet häkistä videon täältä.

Mitenhän on, havaitsiko Teräväinen Ahoa antaessaan järjettömän passin tämän uran sadanteen maaliin?

– Ei, kait. Haluaisin sanoa kyllä, mutta edes Turbo ei kait voi sanoa niin, luultavasti. En tiedä. Teidän pitäisi kysyä sitä häneltä itseltään. Hän voi valehdella vähän, suomalaistykki veisteli seuran kotisivuilla.

Kolmannessa erässä Oilers tuli kolmen maalin takaa tasoihin. Vain muutamia minuutteja myöhemmin Jordan Martinook kuitenkin tempaisi 3-4-voittomaalin, jonka jälkeen Canes meni menojaan.

– Olimme siinä tavallaan vaikeuksissa. Ne painoivat päälle todella kovasti, Aho muotoili.

Carolina iski Oilersin reppuun kolme ylivoimamaalia, Edmonton osui vastaavasti vain kerran.

– Ne johtivat meidät voittoon, Aho arvioi.

Historiaa

Kun raumalaislähtöisen pelaajan tarkka saldo uran 273 runkosarjapelissä on nyt 101+125=226, puhkaisi Aho 100 tehdyn maalin historiallisen nopeasti kautta Carolina Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
A five-point game in his last outing and his 100th career goal Tuesday.

Congratulations @SebastianAho!

#NHLStats

Aho paiskoi sata häkkiä kasaan noiden seurojen historiat huomioiden peräti kuudenneksi nopeimmin. Kaikkein nopeimmin sataan maaliin pystyi aikoinaan Whalersissa Sylvain Turgeon, joka ylsi tuohon 187 ottelun kohdalla kaudella 1985-86.

Seurahistoriassa lähes yhtä kovaan maalitehtailuun on pystynyt Sami Kapanen. Hän nakutti satasen rikki 345. pelissään sesongilla millenniumin alussa 2000-01. Se on hienosti kymmenenneksi nopein suoritus tässä kategoriassa.