Colorado Avalanchen Joonas Donskoi jatkoi vahvaa virettään NHL:ssä tiistaiyönä, kun hän saalisti 4-5-jatkoaikatappioon päättyneessä Calgary Flames -pelissä tehot 1+1=2.

Raahelainen on ollut huimassa tikissä, kun hän on NHL:n viidenneksi tehokkain suomalaispelaaja saldolla 13+14=27 (+6). Donskoi on jäänyt viidessä edellisessä koitoksessa pisteittä vain yhden kerran.

– Mielestäni emme luistelleet ja tehneet töitä yhtä kovasti kuin he. Aloimme häviämään kaksinkamppailuita ja siinä vaiheessa Flames pääsi ohi, Donskoi summasi Avalanchen kotisivuilla.

Calgary rymisteli päätöserän alussa 4-2-johtoon. Nathan MacKinnonin 4-3-pikakavennus ja Donskoin 4-4-tasoitus kuitenkin nostivat Avalanchen rinnalle.

– Voittamisen ja häviämisen välinen ero on pieni. Jos jalan päästää kaasulta, voi ote herpaantua. Mielestäni tämä oli meille hyvä oppitunti. Meidän on löydettävä tyyli ahkeraan työskentelyyn.

Mikko Rantanen puolestaan jäi pisteittä ja samalla nousiaislaisen pisteetön putki venyi jo kahteen otteluun. Tuo on hyökkääjän kauden pisin kiikariputki. Avs-hyökkääjä on jäänyt koko kaudella vain kolmesti pisteittä.

Ne pelit ovat kaksi kuukautta sitten pelattu Florida Panthers -ottelu sekä Calgary-peliä edeltänyt, Boston Bruinsia vastaan pelattu kamppailu. Kahdessa viimeeksi mainitussa Rantasen tehotilasto on jäänyt miinukselle. Pelaajan kauden perustilastot 14 pelatun ottelun jälkeen ovat 6+12=18 (+1).