Farmisarja AHL:n runkosarjan ottelu Texas Starsin ja Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin välillä päättyi sunnuntain vastaisena yönä todella kiihkeisiin tunnelmiin. Tähtipaidat voittivat 5-3 pelin, jonka summerin soidessa tuomarit jakoivat kaikkiaan huimat 46 jäähyminuuttia.

Näistä 12 meni Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin suomalaisvahti Emil Larmille. Hän sai kakkosen lähdettyään keskialueelle, ja kylkeen kymmenen minuutin kakun epäurheilijamaisesta käytöksestä. Viime kevään suomenmestari lähti hakemaan tappelua, josta ei kuitenkaan tullut yhtään mitään.

Yritys oli hyvä, ja Larmi painoi menemään kaukalossa ilman kypärää sekä hanskoja hakiessaan valsseja. Hänen käsimerkeistään saattoi tulkita sen, että pelaaja oli tässä täysillä mukana ja sitten kenties turhautunut, kun kukaan ei lähtenyt tansseihin.

Näet pelistä ja Larmin tempauksesta koosteen ohesta.

HPK:sta viime kauden päätteeksi Tapparaan vain hetkeksi suunnannut ja sitten rapakon taakse vaihtanut veskari suhtautui tapaukseen Twitter-tilillään huvittavalla, kenties itseironisella tavalla. AHL-kausi ei ole ottanut sujuakseen Larmilta.

Emil Larmi

@emillarmi
I’ve said I will fight or score a goal during this season. Now I’ve at least tried both. Next I should probably try to stop the puck. That’s my job.

– Olen sanonut, että tappelen tai teen maalin tällä kaudella. Nyt olen ainakin kokeillut molempia. Seuraavaksi minun pitäisi luultavasti yrittää torjua kiekkoja. Se on minun tehtäväni, nuorten maailmanmestari virnisteli.

Lahtelaislähtöinen torjuja on pysäytellyt kiekkoja kauden viidessä ottelussa heikolla 86,1 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on 4,43.