Vaikka Colorado Avalanche löi alkukaudesta liekehtineen Boston Bruinsin sunnuntain vastaisena yönä numeroin 4-1, koki joukkue pari karua takaiskua samalla. Kautensa häikäisevästi aloittanut tulokaspuolustaja Cale Makar sekä tolppien välissä aloittanut maalivahti Philipp Grubauer loukkaantuivat.

Tulokaspakki Makar otti osumaa ja jätti askin Bruinsissa kovia tehopisteitä latovan rottapelaaja Brad Marchandin töötin seurauksena päätöserässä, Grubauer loukkaantui avauserässä.

– Siinä ei oikeastaan ole aikaa ajatella, vaan kamoihin pitää vain tarttua. Sitten yhtäkkiä siinä ollaakin jäällä ja keskitytään peliin sekä seuraavaan hetkeen, Avsin tolppien väliin luistellut Pavel Francouz sanoi seuran sivuilla.

– Ei se koskaan helppoa ole, mutta maalille on helpompaa mennä aiemmin kuin vaikka parin tunnin penkillä istumisen jälkeen. Olin tarpeeksi lämmin. Grubauerin kohtalon näkeminen ei ollut hieno tunne, mutta tehtäväni oli olla valmis, tsekki jatkoi.

Penkiltä maalille tulleen Francouzin torjuntojen ja sanojen perusteella tässä tapauksessa Avs selvisi säikähdyksellä. Kassari otti vakuuttavat 16 torjuntaa 16 kudista.

Makarin kohdalla tilanne on kenties huolestuttavampi. Tällä kaudella pakin paikalta häikäisevät tehot 8+20=28 latonut supertulokas otti osumaa olkapäähänsä, ja lisäksi hän näytti ravistelevan päätänsä. Koppiin mennyt ja pelin kesken jättänyt pelaaja näytti olevan ehkä tillintallin.

Coloradon päävalmentaja Jared Bednar kommentoi sekä maalivahtinsa että Makarin tilannetta Colorado Hockey Now -sivustolle niukasti. Tulokaspuolustaja ei ollut saatavilla haastatteluun koitoksen tauottua.

– En tiedä vielä, luotsi sanoi pelaajien tilanteista.

Loukkaantumiset näyttävät riivaavan Coloradoa viikosta toiseen. Sairastuvalla ovat käyneet aiemmin esimerkiksi Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog, Andre Burakovsky, Matt Calvert, Erik Johnson sekä kummatkin mainitut maalivahdit.