New Jersey Devilsin kesän jättihankinta P.K.Subbanin kaudesta on tulossa täydellinen mahalasku.

Takavuosina dynaamisesta pelistään tunnettu puolustaja on summannut 28 ottelussa surkeat 5 (2+3) tehopistettä. Samaan aikaan Devils kyntää pahemman kerran ja majailee koko NHL:ssä viimeistä edellisenä takanaan ainoastaan umpisurkea Detroit Red Wings.

Ulospäin näyttää kuitenkin, ettei 30-vuotias kanadalainen olisi tilanteesta moksiskaan.

Devilsin New York Rangers- ja Boston Bruins-murskatappioiden (0-4 ja 1-7) jälkeen sosiaalisessa mediassa erittäin aktiivinen Subban juoksi kissanristiäisistä toiseen ja New York Postin toimittaja Brett Cyrgalis lataakin tuoreessa kolumnissaan puolustajan edesottamuksista täyslaidallisen.

Cyrgalis ihmettelee, miten menevällä tähdellä edes riittää aikaa harjoitella ja pelata kaiken sosiaaliseen mediaan päivittämisen keskellä ja heittää kieli poskella arvion, että Devils antaa miehen todennäköisesti pitää puhelintaan vaihtopenkillä.

Toimittajan mukaan kaikki tiesivät, että kaupallisella puolella oli suuri merkitys kesän siirrossa, mutta nyt muu hälinä on noussut Subbanin varsinaisen päätyön edelle.

Cyrgalis painottaa, ettei halua ottaa mitään pois värikkään kanadalaisen hienosta työstä hyväntekeväisyydelle, mutta toteaa samalla tylyn tosiasian:

– Tällä hetkellä Subban on hädin tuskin edes NHL-tason puolustaja, puhumattakaan tähti.

Devilsin kauhuksi pakin jättimäinen, yhdeksän miljoonan dollarin kausitienestit takaavaa sopimus jatkuu aina kesään 2022 asti.