Winnipeg Jetsissä liekehtivä suomalaistykki Patrik Laine on löytänyt tällä kaudella täysin uusia piirteitä pelaamiseensa. Hyökkääjä iski viime kaudella runkosarjassa tehot 30+20=50, mutta nyt kasassa on jo saldo 8+20=28.

Viime kauden syöttömäärän kasaan saaminen jo tässä vaiheessa sesonkia, 27 pelissä on hurja temppu. Juurikin Laine on yksi Jetsin kärkipelaajista, joka on ollut isossa roolissa läpi kauden.

Sportsnet Stats

@SNstats
#GoJetsGo Patrik Laine now has 20 assists, matching his total from last season

– Silloin pitää laukoa, kun on saumat. Jos ne eivät uppoa, kaverit tekevät uskomatonta työtä, yöllä Dallas Stars -pelissä peräti seitsemän kertaa ampunut tähtihyökkääjä Blake Wheeler kehuu Jetsin sivuilla.

Jets taipui Starsille jatkoajalla 2-3. Joukkueen tekemisestä pystyi silti jakamaan kehuja laajalti.

Kyle Connor on kiekolla, Nik Petan on kiekolla, Patty oli mukana vääntämässä. Ne ovat pieniä asioita, jotka kirkastavat mieliä.

Lisäksi Laine syötti Jetsin tasoituksen aivan loppuminuuteilla. Syöttöjen lisäksi suomalaisen tilastoissa huomion arvioista on tehotilastovertailu viime ja tältä kaudelta: -24 / +7.

Laine itse kertoi perustelunsa uudesta, huimasta vireestään Yle Urheilulle.

– Kun olen pelannut ykkösketjussa melkein koko kauden, joka ilta tulee vastustajan ykköspakkipari vastaan. Se on aina haaste. Joka joukkueessa on hyviä pelimiehiä, joten pitää keksiä uusia keinoja tehdä maaleja.

– Nyt olen saanut luotua ketjukavereille paikkoja, kun olen yrittänyt löytää uusia temppuja.