Colorado Avalanchen kanssa kesällä nelivuotisen ja 15,6 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen rustannut Joonas Donskoi on osoittautumassa uudelle joukkueelleen todelliseksi kultakimpaleeksi.

Sunnuntain vastaisen yön 7-3-voitossa Chicago Blackhawksia vastaan peräti 4 (2+2) tehopinnaa summannut suomalaistaituri on koonnut kauden 26 ottelussa jo tehot 11+11=22 kulkien kohti uransa selkeästi parasta sesonkia.

Avalanchen päävalmentaja Jared Bednarilla onkin ollut helppo olla äärimmäisen tyytyväinen Donskoin otteisiin.

– Hän tekee paljon töitä kiekkojen eteen, on vahva, sekä järkevä ja menee mielellään maalille, Bednar kuvaili Donskoita Avalanchen nettisivulla Blackhawks-voiton jälkeen.

Luotsi nostaa raaheilaislähtöisen pelurin korkealle verraten tätä jo joukkueen parhaillaan loukkaantumisen vuoksi sivussa olevaan kapteeniin Gabriel Landeskogiin.

– Se, että taistelee maalin edessä irtokiekoista, on syy miksi Landeskog menestyy niin hyvin, molemmat (Donskoi ja Landeskog) ovat hyvin samankaltaisia pelaajia, toinen on leftin, toinen rightin puolen pelaaja, mutta näen heidät todella samanlaisina, Bednar toteaa.