Montreal Canadiensin ja Nashville Predatorsin välinen vaihtokauppa herätti aikanaan runsaasti kummastusta. Vuoden 2016 kesäkuussa joukkueet vaihtoivat päittäin tähtipuolustajiaan. P.K. Subban siirtyi Nashvilleen, kun taas Shea Weber vaihtoi Canadiens-paitaan.

Kauppa arvioitiin aikoinaan täydeksi Nashvillen voitoksi. Seura sai neljä vuotta nuoremman tähtipakin, joka oli juuri tykittänyt 68 otteluun 51 tehopistettä. Weber oli puolestaan tehnyt saman pistemäärän 78 ottelussa.

Nyt vaihtokauppa näyttää kääntyneen päälaelleen. Weber on iskenyt 25 otteluun tehot 8+12=20 Montrealissa. Subban sen sijaan kaupattiin pilkkahintaan New Jersey Devilsiin, ja hän on iskenyt 24 ottelussa tehot 2+3=5.

Vaikka Weber onkin tällä hetkellä paremmassa iskussa, kummankaan puolustajan sopimus ei näytä hyvältä pitkällä tähtäimellä. Weberin palkka on maltillinen reilu 7,85 miljoonaa dollaria, mutta sopimusta on vielä jäljellä kuusi vuotta tämän kauden jälkeen. Sopimuksen päättyessä Weber on 39-vuotias.

Subban on 9 miljoonan dollarin vuosipalkallaan rajusti ylipalkattu. Kehnoa sopimusta on kuitenkin jäljellä tämän kauden jälkeen kaksi vuotta.

Kolmesta seurasta voittaja taitaa olla Nashville Predators, joka pääsi eroon kummastakin katastrofisopimuksesta.