Minnesota Wildin ykkösmaalivahti Devan Dubnyk palasi jälleen torstaina joukkueen harjoituksiin oltuaan sivussa reilun viikon.

33-vuotiaan kanadalaisveskarin poissaolon syyksi on paljastunut vaimo Jenniferin vakava sairastuminen.

– En tiedä kuinka paljon haluan kertoa yksityiskohdista, koska kyseessä on hänen yksityisasiansa, Dubnyk kertoi harjoitusten jälkeen toimittajille ja jatkoi:

– Kyseessä on kuitenkin asia, jonka vuoksi olen joutunut olemaan kotona hänen ja lasten kanssa.

Vahti kertoi vaimonsa joutuneen olemaan jonkin aikaa sairaalassa, mutta on nyt päässyt kotihoitoon. Vielä toistaiseksi kaikki on Dubnykin mukaan kuitenkin hämärän peitossa, eikä jatkosta ole tietoa.

Pariskunta on ollut yhdessä Dubnykin juniorivuosista lähtien ja perhe on kasvanut vuosien varrella kolmella pojalla.

Ykkösvahdin poissaolon aikana torjuntavastuun ovat Wildissa kantaneet Kaapo Kähkönen ja Alex Stalock ja kaksikko torjuu myös joukkueen perjantain ja sunnuntain kotiotteluissa Ottawa Senatorsia ja Dallas Starsia vastaan.

Dubnyk kiitti vuolaasti Wild-organisaatiota saamastaan tuesta kutsuen sitä perheekseen.

– Pelaamme työksemme jääkiekkoa, mutta kun tällaista tapahtuu, sitä tajuaa ettei millään muulla kuin perheellä ole väliä pitkässä juoksussa. Koko organisaatio (omistaja) Craig (Leipold), (GM) Bill (Guerin) ja (päävalmentaja) Bruce (Boudreau) ovat tukeneet kaikin tavoin ja tarjonneet apuaan, Dubnyk kiitteli.