Jesse Puljujärvi on yksi NHL:n mielenkiintoisimpia nimiä, kun joulukuun alku lähestyy kovaa vauhtia. Edmonton Oilersilla on enää muutama päivä aikaa kaupata suomalaislupaus, mikäli tämä aikoo vielä kuluvan kauden aikana pelata NHL:ssä. Puljujärvi on ilmoittanut pelaavansa mielellään Liigassa kevääseen asti, joten diiliä ei kannata odottaa henkeä pidätellen.

Urheilujulkaisu The Athletic kävi Puljujärven tilannetta läpi tarkasti tuoreessa artikkelissa. Erityishuomiota kiinnitettiin lupauksen tämän kauden Liiga-tilastoihin.

– Viidellä ylivoimamaalilla Puljujärvi on yhden pykälän päässä liigaykkösestä. Hänen 147 laukaustaan antavat ykköspaikan tilastossa. Mikä tärkeintä, hänen ketjunsa tekee selvää jälkeä vastustajista: hän on ollut kentällä 24 oman joukkueensa ja vain kuuden vastustajan maalin aikana, NHL-toimittaja Jonathan Willis hehkuttaa.

Willis tutkiskelee myös kiekonhallintaan pohjautuvaa corsi-tilastoa. Puljujärvi on arvostetussa tilastossa viides. Edellä on ainoastaan neljä pelaajaa, kaikki HIFK:sta.

– Tulosten suhteen NHL-joukkue ei voi enempää pyytää nuorelta lupaukselta.

Artikkelissa Puljujärven NHL-tehoja verrataan myös muihin nuoriin NHL-tähtiin, jotka kypsyivät isompaan rooliin vasta myöhemmällä iällä.

– Huolimatta kehnosta tähän astisesta NHL-urasta, Puljujärven tilastot eivät ole ristiriidassa kehittymisessä kärkiketjun hyökkääjäksi.