NY Rangersin maalilla enemmän ja vähemmän yskähdellen tällä kaudelle esiintynyt konkarivahti Henrik Lundqvist, 37, torjui tiistaiyönä historiaa 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä. Päänahka oli ruotsalaiselle jo uran 455:s runkosarjoissa, ja nyt hän keikkuu kaikkien sarjan aikojen voittotilastossa jo viidentenä.

x - New York Rangers

@NYRangers
No. 5️⃣

Congrats, Henrik!

– Se on hieno juttu ja olen ylpeä siitä. Olen kiitollinen kaikille joukkuetovereille, jotka auttoivat minut tähän, maalivahti summasi NY Timesin mukaan.

Ruotsalainen ohi Curtis Josephin (454), ja seuraavaksi hänen edellään on Ed Belfour 484 kiinnityksessä. Kaikkien aikojen ykkösmies on Martin Brodeur 691 voitollaan.

Veskari on saanut pitkin kautta rapaa niskaansa siitä, että vain syksyllä vain kourallisen voittoja torjuneen pelaajan aika huipulla olisi ohi. Ainakin tiistaiyön historiallinen voitto ja hyvä torjuntamäärä (26/28) muuttivat väitteitä joksikin aikaa.

– Kyseessä oli taatusti hyvä matsi, Lundqvist sanoi.

– Pidin siitä tavasta, millä pelasimme tänään. Jatkoimme vain painamista. Emme antaneet periksi. Se oli loistava signaali.

Ystävä vastassa

Ottelussa todistettiin erästä toistakin merkittävää yksityiskohtaa. NY Rangersia kaudet 2010-19 edustanut Mats Zuccarello palasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa Madison Square Gardeniin vierasjoukkueen paidassa. Norjalainen ja Lundqvist ovat keskenään hyvää pataa.

– Koimme kymmenen vuoden aikana paljon yhdessä. Oli erityistä nähdä hänet tuossa valossa. Rakastan hänen pelissään eniten sitä, että hän on erittäin intohimoinen. Hän laittaa joka ilta 100 prosenttia likoon, sankarivahti muistutti.

Kun norjalainen viime talvena lähti Rangerista, murtui Lundqvist kyneeliin asti. Hän ei meinannut saada sanaa suustaan kommentoidessaan aihetta.

Yön kamppailussa Rangersin Kaapo Kakko ja Wildin Mikko Koivu jäivät pisteittä. Minnesotan rinkiin noussut Kaapo Kähkönen toimi luukkuvahtina.