Chicago Blackhawksin ruotsalaisvahti Robin Lehner nostatti kohun Pohjois-Amerikassa antamalla kritiikkiä perinteikkään seuran faneille ja medialle. Lehner oli äärimmäisen pettynyt tapaan, jolla rankkaritappiosta Dallas Starsille kirjoitettiin.

– Olin torjunut 96-98% kaikista kiekoista viidessä viime pelissä, mutta emme voittaneet. Hävisimme 2-1 rankkareilla ja yhtäkkiä olin maailman surkein ihminen. Vain rankkarikisan takia, Lehner avautui.

– Se on sellainen fanijuttu. Hyvällä rankkarivahdilla voi olla surkeat tilastot, mutta kun hän voittaa rankkareilla, hän on koko maailman isoin sankari.

Lehner antoi kritiikkiä myös itselleen, mutta jatkoi faneille purkautumista.

– Tämä on turhauttavaa, koska en ole hyvä rankkareilla. Ihmiset luulevat, että se on päänsisäinen juttu. Oletteko tosissanne? Luuletteko, että olen hermostunut? Luuletteko, että välitän? Torjuin kiekot viimeisillä minuuteilla, kun tilanne oli 1-1.

– Hävisimme yhdelle liigan parhaista joukkueista, ja mitä otsikot olivat? Alex Debrincat ei osaa tehdä maaleja, Robin ei osaa torjua kiekkoa, vastustajalle ei anneta jäähyjä. Negatiivisuus on ylivoimaista.

Lehner siirtyi kesällä Chicagoon New York Islandersista. 28-vuotias ruotsalaisvahti on torjunut tällä kaudella 13 ottelussa torjuntaprosentilla 93,8. Hänen sopimuksensa on vain vuoden mittainen, ja hän tienaa kaudesta 5 miljoonaa dollaria.