Montreal Canadiensin Artturi Lehkosen sunnuntaiyön ilmiömäinen pelihuumori ei riittänyt taalajäillä mihinkään Habsin kokiessa karun kohtalon Kaapo Kakon tähdittämää NY Rangersia vastaan. Canadiensin kakkosketjun laidassa viilettänyt hyökkääjä mätti pisteet 2+1=3 katkeralla tavalla tulleessa 5-6-tappiossa.

Rangers kaatoi Habsin niskaan jääkylmää vettä, sillä Montreal johti ottelua toisen erän alussa lukemin 4-0. Lehkonen oli osunut tässä vaiheessa kerran ja lisäksi hän oli saalistanut syöttöpinnan. Rangers kipusi ennen toista taukoa 4-3:een, mutta päätöserän alussa piikkiöläinen kuritti Kakkoa ja kumppaneita taas, nyt 5-3-osumallaan.

Tuon jälkeen maalaili kuitenkin vain ja ainoastaan Rangers, kerran jopa alivoimalla. Nousu oli luokkaa harvinainen, sillä aiemmin Rangers oli kammennut runkosarjassa neljän maalin takaa tasoihin ja ohi voittoon kolmesti. Edellisestä kerrasta oli aikaa liki 30 vuotta, kun tapaninpäivänä 1991 Washintgon Capitals koki Habsin kaltaisen kohtalon.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @NYRangers overcame a four-goal deficit to win a regular-season game for the fourth time in franchise history. The others:

Dec. 26, 1991 at WSH
Nov. 21, 1986 at VAN
Nov. 9, 1984 vs. NYI

#NHLStats

Vajaat 16 minuuttia peliaikaa kellottaneen Lehkosen iltapuhde oli kaikkiaan häikäisevä, sillä esimerkiksi hänen tehotilastonsa lukema jäi mielettömät neljä pinnaa plussalle. Suomalaista ei kuitenkaan palkittu edes yhdellä tähdellä.

Pelaajalle kolmen pisteen iltapuhde oli harvinaista herkkua, sillä aiemmin laituri oli pystynyt vastaavaan kahdesti. Lehkonen pelasi debyyttikaudellaan kaksi sellaista peliä, joissa hän kiskoi täysin identtiset tehot 2+1=3. Nuo syntyivät aikoinaan Winnipeg Jetsiä ja Florida Panthersia vastaan.

Habsin muista sinivalkoisista pelaajista Joel Armia saalisti syöttöpisteen alustettuaan Lehkosen avausmaalin, Jesperi Kotkaniemi puolestaan jäi pisteittä. Sama oli Rangers-lupaus Kakon kohtalo.