Carolina Hurricanesilla riitti sunnuntaiyönä aihetta riemuun NHL:ssä, kun joukkue kaatoi Florida Panthersin 4-2. Voiton pääarkkitehdit olivat peräti kolme syöttöpinnaa saalistanut Teuvo Teräväinen ja pisteet 1+1 sivaltanut Dougie Hamilton.

Turbo-lempinimeä totteleva suomalainen pelasi vajaat 20 minuuttia saaden vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin. Teräväinen saalisti tehotilastoon upean lukeman +3, ja hyökkääjä oli ottelun kakkostähti.

– Turbolla on todella, todella hyvä näkemys pelistä, joukkuekaveri ja ykkösparin puolustaja Hamilton kehui Hurricanesin kotisivuilla.

Tehomiehen kehut Teräväisen suuntaan ovat mieltäylentäviä, sillä pakki on itse pelannut suoraan sanottuna järjettömän kovan kauden. Hamiltonin tehot ovat nyt puolustajan paikalta häikäisevät 10+15=25.

26-vuotiaasta kanadalaisesta tuli ensimmäinen kymmenen maalin rajan rikkonut puolustaja NHL:ssä tämän kauden osalta.

Lisäksi Hamilton teki eräänlaista seurahistoriaa, kun hän ylsi mainittuun kymmeneen maaliin nopeammin kuin kukaan muu puolustaja Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa. Justin Faulk naputti kymmenen pömpeliä kasaan 28 pelissä kaudella 2015-16.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Dougie Hamilton is the first defenseman to score 10 goals in 2019-20. The only other blueliner in @Canes / Whalers history to accomplish the feat in any season was Mark Howe in 1979-80. #NHLStats

– Hyvät hyökkääjät antavat pakeille hyviä syöttöjä, ja meidän täytyy vain tehdä parhaamme, Hamilton sanoi tyynenä viitaten edelleen muun muassa Teräväiseen.

Liekit

25-vuotias helsinkiläinen on hänkin upeissa liekeissä. Teräväinen ensinnäkin kasvatti johtoaan Canesin sisäisessä syöttöpörssissä hänen saldonsa ollessa nyt 6+18=24. Andrei Svetshnikov ja Hamilton jakavat kakkossijaa 15 napsullaan.

Koko NHL:n pistepörssissä suomalaistykki kipusi jo ”teksti-tv-sijoille”, kun pinnat oikeuttavat siinä upeasti 20:nteen sijaan. Syöttöpörssissä Teräväinen on terävimmän kärjen takana jaetulla 11:nnellä tilalla.

Stanley Cup -voittajaa voitaneen pitää ilman sen kummempia selittelyitä suuren suurena yllättäjänä. Esimerkiksi viime kauden jo valmiiksi maagisen kova piste-ennätys (21+55=76) on menossa nyt tällä tahdilla nipin napin, mutta komeasti rikki.