Toronto Maple Leafs kyntää NHL:ssä syvällä, viiden ottelun tappioputkessa. Perinteinen seura on yltänyt tällä kaudella vähintään kolmen pelin voittoputkeen vain kerran. Toronto on päästänyt peräti neljässä edellisessä ottelussa vähintään neljä häkkiä omiin.

Kaiken lisäksi kaudesta 2015-16 päävalmentajan pallilla seisoneen legendaluotsi Mike Babcockin on huhuiltu saavan jopa kenkää, jos tekemisen taso ei muutu. Sen olisi syytä muuttua hyvinkin pian niin luotsin kuin seuran menestyksenkin takia. Vaahteranlehtipaidat tarpovat itäisessä konferenssissa kymmenentenä ja omassa divisioonassakin viidentenä.

Edellisessä kamppailussa joukkue sai käkättimeen Pittsburgh Penguisilta karuin luvuin 1-6. Tuo selkäsauna saattoi avata monen silmät – viimein! Maple Leafs kyntää oikeasti vakavissa ongelmissa.

– Tällaista pelaamista ei voi hyväksyä. Se, miten tulimme otteluun ja pelasimme, ei selvästikään ole lähelläkään sitä rimaa, jonka olemme itsellemme asettuneet, tai sitä vaatimustasoa, johon pitää yltää saadakseen tuloksia, Maple Leafsin kapteeni John Tavares harmitteli NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Päävalmentaja Babcockin kommenteista voisi puolestaan päätellä jotenkin sen, että ilmapiiri on Maple Leafsissa pelillisen näkökulman lisäksi myös henkisesti lattea. Se ei toki ole viime aikojen takaiskujen myötä edes yllättävää.

– Emme pelanneet riittävän kovaa riittävän pitkään. Loppupeleissä pelipaidan päälleen pukeva urheilija haluaa olla ylpeä omasta taistelustaan ja pelaamisesta joukkueensa puolesta. Tänään emme huolehtineet siitä riittävästi, Babcock sanoi.

Kehujakin

Pens-nöyryytys oli suomalaisvahti Kasimir Kaskisuolle uran ensimmäinen NHL-peli. Vahti ei painanut päätä puskaan, vaikka pikkumusta livahti kuusi kertaa selän taakse. Kaskisuo itse asiassa lähetti kiitokset joukkuekavereilleen.

– Kyllä joukkue taisteli puolestani. Tällä kertaa asiat eivät vain menneet meidän toiveidemme mukaan. Ensimmäinen peli on tietysti tunteikas, joten on hyvä saada joukkueen tuki.

Toronto yrittää kääntää täysin väärään suuntaan menevän kelkkansa suuntaa ensi yönä. Silloin vastaan asettuu Vegas Golden Knights.