Chicago Blackhawksin viime kesäänä varaamaa Kirby Dachia ei odotettu vielä täksi kaudeksi NHL:ään. Huippulupaava kanadalainen on pelannut kuitenkin nyt jo 14 ottelua NHL:ssä tehoilla 5+4=9.

Viime yönä Dach oli erinomaisessa vireessä Buffalo Sabresia vastaan. 18-vuotias hyökkääjä iski kaksi maalia Chicagon 4-1 voitossa.

Dachista tuli koko Chicago Blackhawksin historian kolmas 18-vuotias pelaaja, joka on tehnyt useamman maalin samaan otteluun. Aiemmin tähän ovat pystyneet ainoastaan Chicago-legendat Eddie Olczyk vuonna 1985 ja Patrick Kane vuonna 2007.

Dachin pisteputki on nyt neljän ottelun mittainen. Hän on Blackhawksin historian neljäs 18-vuotias pelaaja, joka on pystynyt yhtä pitkään pisteputkeen. Jos pisteputki jatkuu vielä yhden ottelun verran, Dach nousee historian kärkikolmikkoon Eddie Olczykin ja Bobby Hullin rinnalle.

Ennen Dachia varatut Jack Hughes ja Kaapo Kakko ovat jääneet ottelua kohden tehdyissä tehoissa kanadalaisen taakse. 19 ottelua pelannut Hughes on tehnyt tehot 4+6, kun taas Kakko on tehnyt 16 otteluun tehot 6+2.