Onko Flamesin aika aloittaa harkitsemaan Johnny Gaudreaun kauppaamista?

Näin kuului The Athletic -lehden Calgary Flamesin toimittajan Darren Haynesin tuoreen kolumnin otsikko.

Haynes uskoo, että viime viikonloppuna molemmat ottelunsa hävinneen Flamesin täytyy tehdä muutoksia lähitulevaisuudessa, jotta tästä kaudesta voisi tulla yhtään mitään.

Flamesin voittotilasto 23 ottelun jälkeen on 10-10-3. Tällä lukemalla irtoaa läntisen konferenssin yhdeksäs sija.

Haynesin suora ehdotus Flamesin kelkan kääntämiseen on supertähti Johnny Gaudreaun kauppaaminen pois.

– Nyt tuntuu siltä, että jotain merkittäviä muutoksia Flamesin joukkueen rungossa täytyy tehdä. Tätä alisuorittavaa pakkaa täytyy sekottaa, jotta kausi voidaan vielä pelastaa. Ehkä parasta olisi aloittaa kaverista, jolla on kaikista vaikeinta tällä hetkellä. Hänestä saisi samalla isoimman vastikkeen vaihtokaupassa. Kyllä, nyt GM Brad Trelivingin on aika aloittaa etsimään vaihtokauppaa Gaudreaulle – hänen tuottoisimmalle voimavaralleen. Ajatuksena olisi perinteinen jääkiekkotreidi, jossa kaksi joukkuetta vaihtaisivat pelaajat toisiinsa, Haynes kirjoittaa.

Gaudreau on ollut jo vuosia NHL:n kirkkaimpia supertähtiä, joten vaihtokaupan vastikkeen tulisi olla myös sen mukainen.

– Gaudreau pelasi juuri 99 tehopisteen kauden. Hän oli NHL:n seitsemänneksi tehokkain pelaaja. Vaikka tähän viime kauden pistetahtiin on tullut tällä kaudella tiputus, ei se kuitenkaan ole ollut tilastollisesti niin huono, sillä 23 ottelussa on syntynyt jo 18 pistettä. Hän on viisinkertainen All Star -pelaaja, josta saisi varmasti ison vastikkeen vaihtokaupassa. Varsinkin, kun huomioi sen, että hänen joukkueystävällistä 6,75 miljoonan dollarin palkan takaavaa sopimustaan on vielä kaksi vuotta jäljellä, toimittaja huomauttaa.