Liigassakin tällä kaudella jo nähty Kärppien vastaa 17-vuotias Aatu Räty vahvistaa asemiaan suurimpana suosikkina kesän 2021 NHL-draftin ykkösvarauksena.

Kanadalaismediajätti TSN listasi viime viikolla Rädyn ykkösuosikiksi reilun puolentoista vuoden kuluttua tapahtuvassa varaustilaisuudessa (lue uutinen täältä) ja nyt samaan on päätynyt myös The Athleticin toimittaja Corey Pronman.

– Tämänhetkisen perusteella Rädyllä on erinomainen mahdollisuus olla kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus NHL-draftissa, Pronman hehkuttaa ja jatkaa:

– Hän on esittänyt todella hyviä otteita Kärpissä vain 16-vuotiaana. Hän on todella taitava, dynaaminen pelintekijä ja erottuu kaukalossa aina kun on kiekossa. Hän tekee pelivälineellä asioita, joihin kukaan muu tässä ikäluokassa ei mielestäni kykene.

Pronmanin ainoa kritiikki Rädyn pelissä kohdistuu nuorukaisen luisteluun.

– Hän on hyvä luistelija, mutta häneltä puuttuu se todellinen huippunopeus, mikä potentiaalisella ykkösvarauksella olisi hyvä olla, Pronman toteaa.

Keskushyökkääjä on tällä kaudella pelannut Kärppien liigaryhmässä seitsemän ottelua tehoin 2+2=4. Nuorten SM-liigassa sentteri on taiteillut kymmenessä ottelussa 10 (1+9) tehopistettä.