Carolina Hurricanes-hyökkääjä Teuvo Teräväinen on avannut neljännen Canes-kautensa mallikkaasti, kun 18 ottelussa on syntynyt 15 (4+11) tehopistettä.

25-vuotias suomalaislaituri on kehittynyt NHL:ssä tasaisesti vuosi vuodelta ja teki viime kaudella ennätyspisteensä, kun 82 ottelun saldo oli komeat 76 (21+55) tehopistettä.

Suurimman huomion joukkueessa ovat tällä kaudella keränneet kuitenkin huippukautta pelaava ja joukkueen tämän hetken pistekunkku (8+11=19), puolustaja Dougie Hamilton, sekä ilmaveivimaalillaan hämmästyttänyt venäläislupaus Andrei Svetshnikov.

Lisäksi joukkueen ykköstähti, kesällä viisivuotisen ja yli 42 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen solminut Sebastian Aho vie oman osansa huomiosta.

Myös Hurricanes-päävalmentaja Rod Brind’Amour on huomannut, ettei Teräväinen liidä ykkösenä valokeilassa.

– Hän ei saa niin paljon julkisuutta tai kehuja tekemisistään. Hän on kahden suunnan pelaaja ja paremmasta päästä sellainen tässä liigassa, Brind’Amour kehuu Teräväistä paikallislehti Raleigh News & Observerille ja jatkaa:

– Hän tekee paljon pieniä asioita, jotka eivät näy tulostaululla, mutta hän pääsee myös parrasvaloihin omilla taidoillaan. Hän on todella lahjakas pelaaja ja ehdottomasti iso osa tätä joukkuetta.

Teräväinen viettää Raleighissa vielä pitkään, sillä hän solmi Hurricanesin kanssa viime tammikuussa viisivuotisen ja 5,4 miljoonan dollarin vuositulot takaavan jatkosopimuksen.

Jo kertaalleen Stanley Cup-mestaruutta Chicago Blackhawksissa juhlineen taiturin tavoite on selvä.

– Tämä on paikka, jossa haluan olla ja auttaa rakentamaan tästä joukkueesta vakavasti otettavan ehdokkaan Stanley Cup-voittajaksi.