Dallas Starsiin täksi kaudeksi siirtyneellä konkarihyökkääjä Corey Perryllä on edessään juhlaottelu.

Starsin varhain torstaiaamuna Suomen edessä oleva Calgary Flames-kamppailu on nimittäin 34-vuotiaan kanadalaisen uran 1000. NHL:n runkosarjaottelu.

– Kyseessä on aika huima saavutus ja siihen ovat pystyneet vain muutamat kaverit tässä liigassa, Perry toteaa NHL:n virallisella nettisivulla ja jatkaa:

– Se osoittaa, että olen tehnyt töitä ja minulla on ollut myös matkan varrella loukkaantumisia. Mietin varmaankin sitä (virstanpylvästä) enemmän kun se on saavutettu.

Uransa ensimmäiset 988 ottelua Perry pelasi Anaheim Ducksissa, mutta viime kesänä edessä oli uuden työpaikan etsintä, kun kalifornialaisseura osti konkarin sopimuksen ulos.

Mikäli laiturilta ei olisi loukkaantumisen vuoksi jäänyt kauden ensimmäiset seitsemän runkosarjapeliä väliin, olisi Perry päässyt juhlimaan 1000.otteluaan hauskasti Starsin ottelussa Ducksia vastaan 24.lokakuuta.

Toistaiseksi pelaamissaan 999 NHL-runkosarjapelissä Perry on summannut 780 (374+406) tehopistettä. Uran kohokohta on eittämättä Stanley Cup-mestaruus Ducksissa 2007.