Carolina Hurricanesin riemukas ottelu Ottawa Senatorsia vastaan toi joukkueelle ja esimerkiksi suomalaistykki Sebastian Aholle kasan upeita onnistumisia.

Ensinnäki Canes sai Sensistä maukkaan revanssin, sillä viikonloppuna Ottawa kurmotti ”suomalaisjoukkuetta” karusti luvuin 4-1. Nyt numerot tuplaantuivat toisin päin Carolinan viedessä pisteet luvuin 8-2.

Roima oli myös Ahon parannus back-to-back -pelien toisessa osassa. Ensimmäisessä kamppailussa suomalainen jäi pisteittä tehotilaston painuessa karusti jopa neljä pinnaa pakkaselle. Tiistaiyönä tykki vastaavasti kiskoi kaksi häkkiä plusmiinusvertailun ollessa nyt jopa +4. Osumista toinen syntyi alivoimalla.

Alivoimamaalin vastapainoksi Aho sai nauttia myös kummallisesta onnistumisesta. Kiekko kimposi korkeuksiin päätylaudan kautta, ja muut pelaajat kadottivat pelivälineen silmistään. Aho ennakoi kiekon tippumisen ja tyrkkäsi sen maalin kulmalta sisään.

Suomalaisen ilmeen muutos lyhyessä ajassa oli ällistyttävä, joskin yhdestä ohipelistä ei ehkä kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä. Yhtä kaikki, Aho ei flopannut toista kertaa putkeen ja se on hyvä se.

– Pidin tänä iltana pelistäni, mutta haluan olla vielä parempi ja kehittää sitä, Aho heitti nöyränä joukkueen nettisivuilla.

Kehut Aholle antoi myös päävalmentaja Rod Brind’Amour.

– Hän oli lähellä kiekkoa ja hän oli tietoinen pelin tapahtumista koko ajan. Luulen, että kaikki olivat.

Suomalainen on nakuttanut tämän kauden 18 ottelussa tehot 8+5=13. Tehotilasto näyttää pyöreää lukemaa 0.

Henkilökohtaisella tasolla iloa osakseen sai myös historiaa tehnyt luotsi Brind’Amour.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Rod Brind'Amour earned his 56th win since being named @Canes head coach on May 8, 2018, the most by a bench boss through their first 100 career regular-season games with the franchise. #NHLStats

Kukaan muu käskyttäjä Carolinan tai sen edeltäjä Hartford Whalersin historiassa ei ole aloittanut päävalmentajataivaltaan yhtä menestyksekkäästi. Brind’Amour on valmentanut joukkonsa 56 voittoon ensimmäisen sadan ottelun aikana.