Tehottomuutensa kanssa läpi alkukauden tuskaillut Mikael Granlund on saamassa erinomaisen näyttöpaikan joukkueensa hyökkäyksessä. Nashville Predatorsin maanantain jääharjoituksissa Granlund haki yhteistä säveltä joukkueen ykkösketjussa tähän asti pelanneiden Filip Forsbergin ja Ryan Johansenin kanssa.

Kaksikon kolmantena lenkkinä viimeiset pelit pelannut ruotsalaislaituri Viktor Arvidsson pudotettiin puolestaan kakkosketjuun Matt Duchenen ja Calle Järnkrokin vierelle.

Pienet ketjumuutokset ovat ymmärrettäviä, sillä Predators on pystynyt voittamaan viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Tiistaina sapelihammastiikerit matkaavat neljän ottelun tappioputkessa rämpivän Vancouver Canucksin vieraaksi.

Granlundin alkukausi on ollut tehopisteiden valossa toistaiseksi valtaisa pettymys. Alkuvuodesta 27 vuotta täyttänyt suomalaistähti on kerännyt 17 pelaamassaan ottelussa varsin vaatimattomat tehot 2+2=4. Lisäksi miehen plus-miinuslukema on kahden pykälän verran pakkasella.

Granlund on viimeksi yltänyt tehopisteille Los Angeles Kingsia vastaan pelatussa kamppailussa lokakuun 12. päivänä ja käynnissä on jo murheellinen 12 ottelun putki ilman ainuttakaan pistettä.

Muuan muassa ylivoimaspesialistiksi Predatorsiin hankittu Granlund on saanut joukkueensa kaikista pelaajista kuudenneksi eniten ylivoima-aikaa, mutta hyökkääjän tavaramerkeiksi luokitellut nerokkaat syötöt eivät ole vielä löytäneet muita.

Brooks Bratten 🍪

@brooksbratten
Bit of a different look up front for the #Preds this afternoon in Vancouver:

Forsberg-Johansen-Granlund
Jarnkrok-Duchene-Arvidsson
Salomaki-Grimaldi-Bonino-Smith
Watson-Turris-Sissons