NY Rangersissa ensimmäistä kauttaan hyökkäävä Kaapo Kakko on romahtanut täysin riman alle vertailtaessa hänen syksyn edesottamuksiaan NHL:ssä ja niskaan ladattuja odotuksia ennen kautta. Pelaaja on yltänyt yhdeksässä pelissä vain kahdesti pisteille kokonaissaldon ollessa nyt 1+1=2.

Edellinen ottelu Boston Bruinsia vastaan oli surullinen pohjanoteeraus. Reilut 17 minuuttia pelannut hyökkääjä jäi tehoitta ja plusmiinussaldoon kirjattiin peräti lukema -4. Kakon tuo tilasto on kokonaisuudessaan pakkasella rumasti 12 astetta. Se on pohjasakkaa koko sarjassa.

Päävalmentaja David Quinn jaksaa uskoa viime juhannuksen ykköskierroksen kakkosvaraukseen yhä. Hän oli toppuutellut tilannetta Bostonia vastaan pelatun ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, joka julkaistiin seuran kotisivuilla.

– Kakko on menestynyt aiemmin todella hyvin. Nyt kyseessä on valtava sopeutumistesti 18-vuotiaalle pelaajalle, joka odottaa menestyvänsä heti, luotsi mietti.

Quinn huomautti, että kyseessä on oppimisvaihe, jota Kakko suorittaa paraikaa. Vaikka kausi on tuloksellisesti ollut sysimusta, on asialla kääntöpuolensa. Pelaaja on vasta 18-vuotias.

– Kakon kannalta hieno asia on se, että hänellä on oppimisprosessin taidot ja hän haluaa pärjätä hyvin.

Kolminkertaisen maailmanmestarin pisteet ovat jotain ihan muuta, mitä sopisi odottaa. Kakko iski esimerkiksi alkukesän MM-kisojen kymmenessä pelissä tehot 6+1=7. TPS:ssä saldo oli viime kaudella 45 runkosarjan pelissä 22+16=38 ja viidessä pudotuspelissä 4+1=5.

– Hän on tottunut siihen, että normaalisti hänellä olisi nyt jo jotain 18 pinnaa kasassa.

Vahvasti ei mene NY Rangers -leirissä ylipäätään. Joukkue on divisioonassaan toiseksi viimeisenä ja vaikka kausi on vasta alussa, on pudotuspelipaikkaan matkaa jo verrattain paljon, eli seitsemän pinnaa.

– Yritämme työssämme auttaa pelaajiamme tulemaan paremmaksi päivittäin, Quinn heitti tyynenä.