Suomalainen ex-NHL-järkäle hehkuttaa: Erik Haula varastanut Sebastian Ahon show´n: ”Tullut erilaista polkua”

© Kuva: Getty Images

Erik Haula saapui täksi kaudeksi Vegas Golden Knightista Carolina Hurricanesiin ja on vienyt seurassa tehosentterin tittelin Sebastian Aholta.

Haula, 28, on ampunut peräti seitsemän maalia tällä kaudella ja ollut Carolinan alkukauden ratkaisupelaajia.

– Haula on painanut aivan hulluna maaleja, oiva hankinta. Kyllähän ne Carolinassa tiesivät Haulan potentiaalin häntä hankkiessaan. Pelasi mielettömän vahvan kauden kaksi vuotta sitten Vegasissa, sitten tuli ikävä loukkaantuminen, joka pilasi koko viime kauden, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius NHLSuomen haastattelussa. 

Helenius on seurannut Haulan urakehitystä, joka ei ole ollut se tavanomaisin. 

– Todella tervejärkinen kaveri ja nöyrästi tekee hommia. Tullut vähän erilaista polkua NHL:ään. Lähti jo junnuiässä Porin Ässistä jenkkilän junnuliigaan ja eteni sieltä yliopistosarjan kautta AHL:ään ja lopulta NHL:ään.

 Haula on jättänyt varjoonsa Carolinan riveissä viime kaudella huikeat 30+53=83 tehopinnaa nakuttaneen Sebastian Ahon. Ahon startti kauteen on ollut odotuksiin nähden vaisuhko ja tehot 10 ottelussa ovat 3+1.

 – Veti piste per peli tahtia viime kauden, niin odotukset on tietenkin korkealla. Vähän heikommin lähtenyt liikkeelle tehoja tarkastellessa, mutta hän on mielettömän tärkeä pelaaja tuolle joukkueelle. Ollut ihan hyvä ja tehotkin tulevat ajallaan, Helenius uskoo.

Carolina ja sen suomalaisrykmentti on tulessa taas tänä iltana, kun PNC Arenalle saapuu vieraaksi Olli Määtän Chicago Blackhawks.  

– Uskoisin, että hurrikaanipojat pitää pisteet kotonaan, Helenius veikkaa.

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakointi aloitetaan klo 19.30. 

Viasatin Urheilukanavat ovat televisioviikon kunniaksi ilmaiseksi katsottavissa perjantaista 25.10. maanantaiaamuun 28.10. Voit lukea asiasta lisää täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.