Tällä NHL-kaudella 12 pinnaa kiskoneen suomalaistykki Mikko Rantasen paha loukkaantuminen on harvoja harmituksen aiheita jäätävässä iskussa olevassa Colorado Avalanchessa. Joukkue keikkuu divisioonansa kärjessä selvästi, ja pisteittä se on jäänyt vain kerran.

Mutta kuten selvää on, ei Rantasen kohtalo ole helppoa niellä. Nousiaislainen takoi pelaamassaan yhdeksässä ottelussa viisi maalia ja siis kaikkiaan 12 pinnaa (+1). Hän on yhä joukkueensa tehokkain täysin samat pisteet latoneen Nathan MacKinnonin kanssa.

Nyt Coloradossa uskotaankin – tai toivotaan, kuinka vaan – siihen, että Rantanen pääsee palaamaan askiin ennakoitua nopeammin.

– En usko, että hän on poissa neljästä kuuteen viikkoa. Toivomme, että hän on mukana paljon tätä nopeammin, päävalmentaja Jared Bednar pohti Denver Postin mukaan.

– Mikko on luonnonoikku. Olen varma, että hän palaa nopeammin kuin uskommekaan. Nyt muiden on oltava parempia, minun myös, kanadalainen ketjukaveri MacKinnon heitti.

Kuten Rantasen ja ketjukaveri MacKinnon tekemät pisteet todistavat, on duo eittämättä yksi NHL:n pelottavimmista.

– Silloin sattuu, kun joukkue menettää yhden liigan parhaista pelaajista. Toivottavasti pystymme selviämään tästä härdellistä hänen paluuseen asti, luotsi myönsi kiertelemättä.

Rantasta ei ole todellakaan helppoa korvata. Nyt Avs-leirissä tulee miettiä sitä, että kuka kumma hänet korvaisi.

– En ole vielä päättänyt sitä. Me puntaroimme muutaman eri pelurin kesken. Rantasen pelipaikalla saatetaan nähdä liikehdintää nähdäksemme, kenestä pidämme eniten.