Edmonton Oilersista Oulun Kärppien Liiga-miehistöön kauden alla siirtyneen Jesse Puljujärven ensimetrit Suomen kaukaloissa ovat olleet tehopisteiden valossa lupauksia antavia.

14 otteluun komeat tehot 9+6=15 iskeneen hyökkääjän alkukauden onnistuminen on otettu Pohjois-Amerikassa vastaan kuitenkin ristiriitaisin miettein. Miehen NHL-oikeudet omistavan Oilersin sisäpiiritoimittaja Jason Gregor äimisteleekin kiekkojännäreiden suhtautumisesta Puljujärven parantuneiden otteiden suhteen.

– Asioita, joita en käsitä… Miksi ihmisiä harmittaa se, että Puljujärvi pelaa hyvin Suomessa. Hän on vasta 21-vuotias. Hänet tuotiin NHL:ään liian hätäisesti. Ihmisten pitäisi olla iloisia siitä, että hän saa itseluottamusta hyökkäyspeliinsä. Nämä ilkeät kommentit, jotka kyseenalaistavat hänen tekemisensä, räjäyttävät tajuntani, Gregor ällistelee Twitter-tilillään ja jatkaa:

– Jos hän pelaa hyvin, hänen markkina-arvonsa kohoaa, mikä auttaa Oilersia. Ja kenties hän palaakin Edmontoniin palanneen itseluottamuksen kanssa. Joka tapauksessa on toivottavaa, että hyökkäyspään pelaajat onnistuvat maalinteossa NHL:ää heikommissa sarjoissa.

Onnistuuko Oilers ottamaan hyödyn irti Puljujärven eittämättä kohonneesta markkina-arvosta? Suomalaisen loppukauden osoite ratkeaa viimeistään marras-joulukuun taitteessa. Hyökkääjällä on 1. joulukuuta asti aikaa siirtyä loppukaudeksi rapakon taakse.