Tshekkilegenda Jaromir Jagr on vielä monta vuotta NHL-uransa jälkeenkin yksi suosituimmista kiekkoilijoista, jonka mielipiteille löytyy kysyntää joka käänteessä.

Yhä peliuraansa Tshekin pääsarjassa pelaavassa, miehen itsensä omistamassa Rytiri Kladnossa jatkava Jagr pystyi omalla urallaan mukautumaan upeasti muuttuvan NHL:n lainalaisuuksiin. 47-vuotias legenda nostaakin nyt esille yhden nimen, jonka tämä itse arvostaa samanlaisesta muuntautumiskyvystä puhuttaessa kaikista korkeimmalle.

– Haluan nostaa esille ennen kaikkea Aleksandr Ovetshkinin. Ajattelin, että hänen uransa lähtisi laskuun eikä hän pystyisi enää samaan kuin parhaina vuosinaan Washingtonissa. Mutta hän tekee yhä 50 maalia kaudessa, hioo pelityyliään ja mukautuu joukkueen, valmentajien sekä liigan vaatimuksiin. Ja hän pitää yhä myös juhlimisesta! Olen hämmästynyt siitä, miten hän tekee sen, Jagr äimistelee Championat-sivustolla.

34-vuotias Ovetshkin voitti viime kaudella jo uransa kahdeksannen NHL:n maalikuninkuuden 51 osumallaan. Konkarin vauhdissa ei ole edelleenkään nähtävissä hyytymisen merkkejä, sillä venäläistähti on iskenyt alkukauden 11 ottelussa jo seitsemän maalia majaillen maalipörssin kolmosena.

LUE MYÖS: Jaromir Jagr kiireisempi kuin koskaan – Tshekin liigassa pelaava legenda maksaa jopa pelikavereiden palkat