Washington Capitalsin John Carlson pelaa lähes historiallisen kovaa NHL-syksyä.

Huippupakki on iskenyt lokakuun aikana 11 NHL-pelissä jo maagiset tehot 5+15=20. Pisteet nostavat pakin jo koko NHL:n pistepörssin kärkeen.

Samalla Carlson lähestyy jo pitkäaikaisia NHL-ennätyksiä vireellään. Kaikkien aikojen tehokkain puolustajan lokakuu löytyy yli 30 vuoden takaa: Calgary Flamesin Al MacInnis takoi ällistyttävät 25 pistettä pakin paikalta kaudella 1988-89.

Nyt Carlson on tästä ennätyksestä enää viiden pisteen päässä. Pakilla on nykyisellä tahdillaan kaikki saumat rikkoa hurja ennätys: Capitalsilla on lokakuussa vielä kolme peliä edessä.

Capitalsin tulikuuma huippunimi on pelannut tiensä tähän mennessä myös muuten NHL-historiankirjoihin: hänestä tuli historian toiseksi nopeimmin 20 pistettä NHL:ssä kerännyt pakki.

Sarjan historiassa Paul Coffey on onnistunut iskemään kauden alkuun nopeammin 20 tehopistettä. Pittsburgh Penguinsia edustanut pakki tarvitsi vain 10 peliä vastaavaan temppuun kaudella 1988-89.

Carlsonin supervire on yllätys, vaikka jenkkipakki takoi jo viime kaudella mainiot tehot NHL:ssä. Capitalsin luottonimi iski 80 peliin omat ennätystehonsa 13+57=70. Syksy on todistanut, että Carlson on jatkanut siitä, mihin hän viime kaudella jäi.