NY Rangersin valmennuksesta vastaavalla David Quinnilla on kommenttien mukaan mieli maassa. Myös joukkueen leirissä saattaa olla mieli maassa, ja sama voi koskea hyvin todennäköisesti myös Kaapo Kakkoa.

Rangers otti yöllä Arizonalta pannuun ylitöiden jälkeen luvuin 2-3. Kakko saalisti tuossa pelissä NHL-uransa ensimmäisen syöttöpisteen, mutta toisaalta pelaaja koki myös tylyn penkityksen.

Rangers on divisoonassaan viimeisenä, kun seitsemästä pelistä on irronnut vain kaksi voittoa. Koska tappioputki on viiden pelin mittainen, on tilanne hälyttävä – niin joukkueen kuin myös Kakon kohdalla.

– Tässä voi puhua systeemistä ja tässä voi puhua rakenteesta. Mutta jos liikettä ei ole, jalat eivät liiku, emmekä pelaa vauhdikkaasti, emme voi menestyä ja voittaa, Quinn pauhasi joukkueen nettisivuilla.

Luotsi on kieltämättä oikeassa. NHL on jatkuvasti nopeutuva sarja, jossa jalkojen ja vauhdin merkitystä ei voi vähätellä yhtään.

– Emme me tee edes perusasioita, joita voittaminen vaatii. Joskus toteutamme niitä, mutta nyt ne jäävät useimmiten tekemättä, Quinn jatkoi.

Hän heitti ilmaan myös varsin tunnetun sloganin.

– Jääkiekko on yksinkertainen, mutta kova peli.

Kakon penkitys oli siinä mielessä outoa, että hän on varjojen mailla taapertava joukkueen nuorisokaartiin kuuluva, vauhdikas ja energinen tapaus. Toisaalta tehot ja tylyys loistavat poissaoloillaan.

Tilastotkin ovat mollivoittoisia: Pisteet 1+1=2 ovat seitsemään peliin auttamatta liian vähän, tehotilasto näyttää lukemaa -6. Suomalainen pelasi viime yönä yhdeksän sekuntia vaille kymmenen minuuttia.

Oliko Kakon penkittämiseen jotain erityistä syytä?

– Ei, Quinn sanoi.

Vaan?

– Vain pelin virtaus, luotsi selitti epämääräisesti.