Los Angeles Kingsissä pelaava ja parhaimmillaan kovaksi maalilingoksi tiedetty venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshuk on kovin ristiriitainen tapaus NHL:ssä. Pelaaja saapui jo silloin vanhaan ja kankeaan Kingsiin juhannuksena 2018 kysymysmerkkien alla, ja tuon jälkeen päivät ovat olleet venäläiselle jatkuvaa ristitulta.

Milloin hänen tilastonsa aiheuttavat mollaamisen aihetta, milloin pelaajan asenne kypsyttää, ja milloin Kovaltshukia ollaan viemässä pois losangelesilaisjoukkueesta.

Kovaltshuk tehtaili viime kaudella runkosarjan 64 kamppailussa hänen tasolleen onnettomat tehot 16+18=34. Tehotilasto oli karu -26. Toisaalta niin oli karu koko Kings joukkueena.

Tälläkin kaudella plusmiinussaldo on painunut pahasti pakkaselle ja lukemiin -8. Kauden kahdeksan ottelua ovat tuoneet sen sijaan suht’ hyvät pisteet 3+4=7.

Itse asiassa venäläistykin osumat ovat nousseet tällä kaudella suureen arvoon taas kerran onnettomassa Kingsissä. Kun Kovaltshuk on osunut, on Kings voittanut. Ja kun venäläisen maalisarake on jäänyt nollille, on kesän 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestari samalla hävinnyt.

Los Angeles on voittanut tämän kauden kahdeksasta pelistään kolme. Calgary Flames on kaatunut jo kahdesti ja Nashville Predators kerran. Kovaltshukin saldo on näissä peleissä 3+3=6.

Otsikon kysymykseen jokainen voi päätellä vastauksen lopulta itse. Se on tosin todettava, että vaikka Kovaltshukin tehotilasto on karmea, on hän silti tuonut surkean Kingsin hyökkäykseen roppakaupalla tylyyttä ja kokemusta.