Patrik Laine on aloittanut NHL-kauden paljon paremmin, mitä moni osasi odottaa.

21-vuotias suomalaistähti on käväissyt välillä jopa pistepörssin kärkipaikalla, mutta tällä hetkellä hän on kuudentena tehopistein 3+9=12. Laine on myös Winnipeg Jetsin tehokkain pelaaja yhdessä Mark Scheifelen kanssa.

– Näyttää, että putki kulkee. Se tarkoittaa sitä, että jotain on tehty kesällä oikein. Kesä meni kokonaisuudessaan hyvin, Laine sanoi NHL.comin haastattelussa.

Samalla, kun Laine on tehnyt hyvää tulosta kaukalossa, on hän pyrkinyt hyviin asioihin myös kaukalon ulkopuolella. Suomalaistähti on keskittynyt auttamaan tulokaspuolustaja Ville Heinolaa, joka on nyt samassa tilanteessa kuin Laine vuosia takaperin.

Joel Armia oli Jetsissä silloin kun itse tulin ja auttoi paljon. Otti kädestä kiinni ja vähän näytti, että miten täällä toimitaan. Siitä tuli itselle tosi hyvä fiilis, että oli joku joka auttaa. Tiesin, kuinka hyvältä se tuntuu, ja siksi olen itse pyrkinyt tekemään samaa.

– Vähän on käyty syömässä ja muuta. Meikäläisellä olisi oma huone pelireissuilla (Työsopimuksen mukaan matkoilla saa oman hotellihuoneen, kun tulokassopimus on umpeutunut.), mutta New Yorkin reissulla asuttiin yhdessä ja näytin, miten matkoilla toimitaan. Ei häntä jäällä tarvitse auttaa, mutta jään ulkopuolella, Laine kertoi.