Rasmus Ristolaisen nimi pyöri läpi kesäkauden siirtohuhuissa ja monissa lähteissä pidettiinkin lähes varmana, että suomalainen jättää Buffalo Sabresin ennen kauden alkua.

Siirtohuhut eivät kuitenkaan koskaan konkretisoituneet, joten nyt turkulaisjärkäle on Sabresin mies.

Sabresiin jääminen vaikuttaa ainakin tällä hetkellä toimivalta ratkaisulta, sillä joukkue löytyy kovan Atlantic-divisioonan kärkipaikalta.

Ristolainen ei ole NHL-urallaan koskaan päässyt maistamaan pudotuspelejä, joten ainakin nälkää häneltä löytyy.

The Athletic -lehden toimittaja John Vogl uteli vihdoin voiton makuun päässeeltä Ristolaiselta yksinkertaisesti, että: ”oletko tyytytyväinen?”

Ristolaisen jyrähtävä vastaus ei jättänyt epäselvyyttä.

– Joo, taidan olla iloinen, mutta en kuitenkaan kylläinen. Sitä haluaa vain lisää ja lisää. Tällä (kauden alulla) ei ole mitään merkitystä, jos seuraava ottelu menee v*tuiksi. Joten se on jo menneisyyttä. Olemme nyt hyvässä vauhdissa kuitenkin, joten nyt vain jatketaa sitä, Ristolainen täräytti.

– Viime kaudella pelasimme ehkä yhden hyvän kuukauden, mutta ketä v*ttu kiinnostaa se enää. Nyt asiat ovat kuitenkin hyvin. Olen ollut täällä jo niin pitkään, että tiedän monta ottelua meillä on vielä jäljellä. Isommat pelit alkavat vasta tammikuussa tai helmikuussa. Ne ovat jättimäisiä. Mitä lähemmäksi pudotuspelejä pääsemme, niin sitä parempaa jääkiekkoa meidän täytyy pelata. Ei riitä, että pelaamme nyt hyvin ja hyydymme myöhemmin. Meidän täytyy olla päivä päivältä parempia, suomalaistähti jatkoi tulista puheenvuoroaan.

Ristolaisen peliaika pieneni hieman tällä kaudella, kun uusi päävalmentaja Ralph Krueger astui taloon. Ristolainen tiputettiin toiseen ylivoimakoostumukseen sekä alivoimalla hänen peliajassaan näkyy pieni tiputus. Tasakentällisin Ristolainen on silti joukkueen ylivoimainen kuningas, kun ottelua kohden peliaikaa kertyy 20:29 minuuttia.

Ristolainen on selvästi valmis johtamaan joukkuettaan pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011.

– Tiedän, että meillä on kaikki palaset siihen. Kaikki täällä haluavat voittaa – etenkin he, jotka ovat olleet täällä pitkään. Meillä ei ole minun aikanani ollut vielä tällaista, joten olen innoissani – kaikki ovat innoissaan. On mukavampaa tulla kaukaloon, kun pelaamme oikeasti hyvin. Niin olemme voittaneet pelejä. Se ei ole ollut tuurista kiinni. Kun pelaamme todella hyvin, niin meillä on hauskaa, Ristolainen linjaa.