New Jersey Devilsin kesän ykkösvarauksen Jack Hughesin tulokaskausi ei ole saanut vakuuttavinta starttia.

Suurin odotuksin Devilsiin saapunut 18-vuotias hyökkääjä ei ole onnistunut kirjamaan vielä yhtään tehopistettä ensimmäisessä kuudessa ottelussaan. Nuorukaisen tehotilasto on näiden pelien jälkeen pakkasella lukemin -4.

Kysymys kuuluukin: tuleeko Hughesin vaikeasta alusta tehdä vielä johtopäätöksiä?

NHL:n historiasta löytyy muutama ykkösvaraus, jotka varmasti osaavat vastata tähän kysymykseen paremmin kuin hyvin.

Taylor Hall

Hughesin ei tarvitse etsiä kaukaa apua ongelmiinsa, sillä hänen vieressään pukukopissa istuu entinen NHL:n ykkösvaraus Taylor Hall, jolla oli myös uran alkuvaiheilla haasteita päästä pisteille.

Hall pelasi Edmonton Oilersin mukana ensimmäiset seitsemän ottelua täysin ilman pistemerkintää. Kanadalainen löysi lopulta vireen ja kirjasi tulokaskaudellaan 65 ottelussa 22 maalia ja 42 tehopistettä.

Tulokaspalkinto päätyi kuitenkin tällä kaudella Jeff Skinnerille.

Steven Stamkos

Tampa Bay Lightningin vuoden 2008 ykkösvaraus aloitti NHL-uransa myös seitsemällä pisteettömällä ottelulla. Stamkos teki lopulta tulokaskaudellaan 79 ottelussa 23 maalia ja 46 tehopistettä.

Stamkosin tulokaskautta seurasi kuitenkin jäätävä nousu NHL:n kirkkaimpaan eliittiin. Stamkos paukutti toisella kaudellaan runkosarjassa hurjat 51 maalia ja 95 tehopistettä. Lightningin supertähti oli tällä kaudella NHL:n eniten maaleja tehnyt pelaaja Sidney Crosbyn ohella.

Owen Nolan

1990 vuonna Québec Nordiquesiin ykkösenä varattu kiekkolegenda Owen Nolan aloitti NHL-uransa tehden vain kaksi pistettä ensimmäiseen 14 otteluun. Voimahyökkääjän pistesaldo tulokaskaudella oli lopulta vaatimaton 3+10=13

Seuraavalla kaudella Nolan nousi 42 maalillaan ja 73 tehopisteellään NHL:n kuumimpien pelaajien joukkoon.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja: Jack Hughesin jääkylmällä putkella järisyttävä vaikutus – pahimmillaan potkut uhkana!