NHL:n pistepörssin ykköspaikalle perjantain vastaisena yönä noussut Winnipeg Jetsin tehohyökkääjä Patrik Laine oli yöllä huimassa iskussa. Hän takoi edustamansa joukkueen 5-2-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä tehot 2+2=4.

Suomalainen johtaa NHL:n pistepörssiä yhdessä Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa tehoin 3+7=10.

Jets-luotsi Paul Maurice on luonnollisesti mielissään suojattinsa iskukyvystä. Päävalmentaja kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle Laineen pelaamisen olevan huomattavasti erilaisempaa kuin aiemmin.

– Siitä näkee, että hän on taas yhden NHL-kauden verran kokeneempi. Sen myötä hän tulee isommaksi, vahvemmaksi ja nopeammaksi, oppii peliä, saa lisää itseluottamusta ja arvostaa asemaansa tuossa ketjussa ja muita asioita, joita täytyy tehdä. Patrik kypsyy pelaajana.

Jetsin ykköstrio Laine – Mark ScheifeleBlake Wheeler kurmotti Wildiä yöllä yhteensä tehoin 3+5=8.

– Se on kolmen ison miehen ketju, joka pystyy pelaamaan suurinta osaa pelistä hyvin, Maurice totesi ketjusta, jonka kaikki pelaajat ovat yli 190 senttisiä järkäleitä.

Laine on näyttänyt tällä kaudella pelaamisessaan uusia piirteitä. Nyt häntä ei tunnetakaan pelkistä maaleista, kuten syksyn tehot osoittavat. Mainittakoon, että Laineen plusmiinussaldo on tässä vaiheessa kautta häikäisevä +6. Kokonaisvaltainen pelaaminen sujuu.

– Patrik pystyy olemaan voimahyökkääjä. Alamme näkemään, että hän alkaa ajamaan miehiä maalille itsensä ja kiekon kanssa, kontrolloimaan kiekkoa hyökkäysalueella ja viimeistelemään taklauksia, Maurice totesi.

Laineelta itsellään oli sanansa sanottavana tehoista. Liekö suomalainen tyytymätön pisteisiin?

– Haluaisin silti enemmän maaleja kuin syöttöpisteitä, suomalainen latasi.