NHL:n pistepörssin ykköspaikkaa yhdessä Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa miehittävä Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli yöllä hävyttömässä iskussa taottuaan edustamansa joukkueen 5-2-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä tehot 2+2=4.

Laine ja McDavid ovat nakuttaneet tänä syksynä jo tehot 3+7=10.

21-vuotias suomalainen pisti yöllä kahdella maalillaan historiakirjoja uuteen uskoon. Pelaaja on latonut NHL:n runkosarjan 242 kamppailussa nyt 113 häkkiä, joka on historiallisen kova määrä eurooppalaisista alle 22-vuotiaista pelaajista puhuttaessa.

StatsCentre

@StatsCentre
Off to a torrid start, Patrik Laine's pair for the @NHLJets Thursday has given him 113 career goals as, despite entering at 18 (and also because of it too), he's now ted for the most on this list of young European-born stars to hit the NHL

Se on eniten kaikista yhdessä aikoinaan saman verran maaleja paukuttaneen Jaromir Jagrin kanssa. Hän kiskoi tuon määrän NHL:ssä alle 22-vuotiaana vuosina 1990-94.

Venäläistykit Ilja Kovaltshuk ja Alex Ovetshkin miehittävät tässä tilastossa sijoja kolme ja neljä 108 ja 98 maalillaan. Laineelta ei pidä ottaa mitään pois, mutta huomionarvoista on se, että NHL:ssä on toki nähty lähivuosina joko kokonaisia tai puolikkaita työsulkukausia.

Tilastosta voisi joka tapauksessa päätellä sen, että suomalainen on oikealla polulla. Laine täyttää 22 vuotta ensi vuoden huhtikuussa. Kiekkolegenda Esa Tikkanen on vakuuttunut suomalaisen vireestä.

– Mä oon jo pitkään sanonu, että Patrik Laine tarvii kunnon sentterin ja niin on sanonu moni muukin. Nyt viimein sitten Paul Mauricekin (Jets-päävalmentaja) tajus sen ja Pate painaa ykkösessä koko NHL:n pistepörssin kärjessä, Tikkanen kirjoitti Twitterissä.