Vegas Golden Knightsin Carolina Hurricanesiin vaihtanut Erik Haula (arkistokuvassa) on kuuma nimi uuden joukkueen ympärillä. Alkukaudesta noin 17-18 minuuttia per ottelu pelannut suomalainen on nakuttanut maalin jokaisessa kolmessa mittelössä.

Se on seurahistoriaa, sillä kukaan uusi kasvo ei ole pystynyt aiemmin vastaavanlaiseen temppuun. Haulan maalitahti on johtanut myös siihen, että pelaajalle on kehitelty uusi lempinimi.

Se kuuluu mallia Bo Haula tai Bo-time Haula. Taustalla on kyse joukkueen sponsoridiilistä. Paikallinen keksifirma tarjoaa katsojille ilmaiset keksit aina, kun Hurricanes onnistuu ylivoimalla. Koska Haula on iskenyt jo kaksi ylivoimahäkkiä, on yhteistyökumppanin mainoshuuto ”It’s bo time” tullut tutuksi faneille ja Haulalle.

Vegasista saapuneen pelaajan lempinimi saikin varsin huvittavia piirteitä, sillä hänen englanninkieliselle Wikipedia-sivulle oli lisätty tuo lempinimi. Tämän jutun kirjoitushetkellä sitä ei tosin enää löytynyt.

chundle 🇵🇸

@_chundle
who did this

”Suomalaisjoukkue” Hurricanes on saanut uudelle kaudelle väkevän startin. Joukkue on voittanut kaikki kolme peliään, joskin vasta ylitöiden jälkeen.