Philadelphia Flyers ja Chicago Blackhawks avaavat NHL-kautensa perjantai-iltana Prahassa.

Chicago on vahvistanut entuudestaan vahvaa hyökkäysosastoaan täksi kaudeksi. Saapuneiden listalla on muun muassa Montreal Canadiensin avainpelaajiin kuulunut Andrew Shaw, ruotsalaislupaus Alexander Nylander, monipuolinen sentteri Zack Smith ja Ryan Carpenter sekä Tshekin maajoukkuemies Dominik Kubalik.

– Chicagolla on vahva hyökkäysosasto. Siellä on (Patrick) Kane, (Jonathan) Toews, (Brandon) Saadissa on paljon potentiaalia. Shaw tuli takaisin ja voi saada buustia omalle uralleen, NHL:ssä komean uran kiekkoillut Ossi Väänänen toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Chicagon hyökkäyspään näyttäessä vahvalle, puolustuskalusto on hieman kapea. Suomalaisväriä Chicagon pakistossa kantaa Pittsburghista saapunut Olli Määttä.

– Miten puolustus toimii? Siellä veteraanit Brent Seabrook ja Duncan Keith ovat kantaneet valtavaa vastuuta ja pelanneet karmeita minuuttimääriä. Määttä hankittiin tuomaan tiettyä kokemusta ja peruspelaamista sekä ottamaan kuormaa pois veteraaneilta. Määtän ja Seabrookin yhteispeli on ollut vakuuttavaa harjoituspeleissä, Väänänen kehuu.

Chicago on voittanut Stanley Cupin viimeisen kymmenen vuoden aikana kolmasti, mutta viime kaudella se ei päässyt edes pudotuspeleihin. Valmennusvastuun kesken viime kauden ottanut Jeremy Colliton pääsee nyt alusta asti hommiin ja aikoo nostaa Chicagon takaisin kärkijoukkueiden eliittiin.

– Kyllä luulen, että rahkeet riittää pudotuspeleihin. Hyökkäyskalusto on kova. Maalivahdit ja puolustus ovat paljon vartijoina. Saa nähdä miten puolustus toimii ja miten (Robin) Lehner onnistuu Chicagossa. Islandersissa pelasi niin timantinkovan puolustuksen takana. Nyt on vähän erilainen kokoonpano edessä, Väänänen toteaa.

Chicagon organisaatiossa kiekkoilee Leijonien sankarimaalivahti Kevin Lankinen, mutta hän ainakin aloittaa pelit farmissa ja kyttää tilaisuutta syrjäyttää jompikumpi Chicagon pelaavista maalivahdeista.

– Lankinen on todella hyvä maalivahti ja tervepäinen nuori mies. Se riippuu sitten siitä, miten kaksikko Lehner-Crawford painaa. Sitten kun tulee sauma, se on vain käytettävä, Väänänen toteaa.

Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks perjantaina klo 21.00. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.