Los Angeles Kings lähtee NHL-kauteen yhdellä ennakkoon heikoimpana pidetyistä kokoonpanoista.

Ikääntyvälle ja hitaalle joukkueelle ei voi hyvällä tahdollakaan povata paikkaa pudotuspeleissä. Joukkueessa riittää kallispalkkaisia, parhaat päivänsä nähneitä veteraaneja, joihin myös Venäjältä viime kaudeksi paluun NHL:ään tehnyt Ilja Kovaltshuk lukeutuu.

Myöskään joukkueen tuore päävalmentaja Todd McLellan ei ole tyytyväinen harjoituspeleissä vaisusti esiintyneen 36-vuotiaan laitahyökkääjän esityksiin.

– En tiedä, oliko Kovaltshukilla samanlaisia ongelmia viime vuonna, kun en ollut täällä. Näen hyviä asioita sekä asioita, joiden parissa hänen on työskenneltävä. Yritämme auttaa häntä siinä. Katsotaan, pystyykö hän korjaamaan asian, olemaan tehokas ylivoimassa ja auttamaan meitä hyökkäyspäässä. Tarvitsemme sitä, muttemme sen kustannuksella, että jokaisessa pelissä menetämme 2-3 maalia, McLellan pyöritteli medialle.

Kovaltshuk ei ole kolmessa treenipelissään saanut aikaan ainuttakaan pistettä. Myöskään sopivaa kentällistä ei veteraanihyökkääjälle ole vielä löytynyt.

Harjoitusleirin perusteella on joka tapauksessa selvää, että nyky-NHL:ään hidasliikkeisen Kovaltshukin on pystyttävä monipuolistamaan peliään, muuten komea ura vetelee viimeisiään. Pelkkä hyvä laukaus ei riitä tämän päivän NHL:ssä, jos pelaaja ei ehdi laukaisupaikoille.

Internetin keskustelupalstoilla Kovaltshukin kiinnittämistä viime vuoden kesällä pidetäänkin GM Rob Blaken kenties pahimpana virheenä, olihan seuralla mahdollisuus hankkia veteraanin sijaan riveihinsä esimerkiksi Carolina Hurricanesista Buffalo Sabresiin lopulta kaupattu, lähes kymmenen vuotta venäläistä nuorempi ja valovuoden nopeampi Jeff Skinner.

Tuleva kausi osoittaa, onko 6,25 miljoonaa dollarin jättipalkkaa vielä kahden kauden ajan tienaavasta Kovaltshukista tulossa seuralle samankaltainen riippakivi, mitä Milan Lucic oli parin kauden ajan Edmonton Oilersille.