Suomalaishyökkääjä Kristian Vesalainen yrittää parhaillaan tavoitella Winnipeg Jetsin harjoitusleirillä paikkaa NHL-kokoonpanosta.

Valitettavasti, Vesalaisen harjoitusleiri ei ainakaan tähän mennessä ole mennyt toivotulla tavalla, sillä 20-vuotias huippulupaus ei ole onnistunut kirjaamaan kolmessa harjoitusottelussaan vielä yhtään pistettä.

The Athletic -lehden toimittajan Murat Atesin mukaan Vesalainen saattaisi näillä näkymin joutua aloittamaan kautensa AHL:n puolella.

– Ei voi kieltää, etteikö hänellä olisi taitoja. Asian on vain niin, että kolmen harjoituspelin jälkeen, minut jätettiin haluamaan häneltä lisää. Hän ei ole vieläkään tehnyt pisteitä sekä hänellä on vain kaksi maalia kohti tullutta laukausta. En vielä usko, että tässä tarvitsee huolestua pitkällä tähtäimellä. Olenkin sanonut jo jonkin aikaa, että Vesalaiselle voisi sopia paremmin rooli AHL:stä. Lyhyellä tähtäimellä hän ei vain ole vakuuttanut. Sunnuntain harjoituspeleissä näytti, että hän yritti hieman jopa liian paljon saada asioita aikaan kiekon kanssa – hän haki paikkoja, joita ei edes ollut, Ates analysoi.

Vesalaisen viime kausi oli hyvinkin erikoinen, sillä hän pelasi AHL:ssä, KHL:ssä sekä NHL:ssä. Kauden ensimmäinen puolisko vierähti lähinnä AHL:n puolella, kun taas jälkimmäinen KHL:ssä Jokereiden riveissä.

NHL:ssä Vesalainen pelasi debyyttikaudellaan viisi ottelua pistein 0+1.