Bratislavassa viime keväänä MM-kultaa Suomen maajoukkueen mukana juhlinut hyökkääjä Joel Kiviranta taistelee parhaillaan paikasta NHL-seura Dallas Starsin hyökkäyksessä.

Kesällä kahden vuoden sopimuksen Starsin kanssa solminut 23-vuotias laitahyökkääjä omaa ehkä hieman yllättäenkin täysin realistiset mahdollisuudet suoraan pelipaikkaan NHL-joukkueen mukana kauden alkaessa.

Starsin päävalmentaja Jim Montgomery myöntää pakan alempien hyökkäyskentällisten osalta olevan täysin levällään. Halukkaita riittää, joskaan kukaan AHL:n ja NHL:n rajamailla olevista hyökkääjistä ei ole seurapomon mukaan toistaiseksi noussut nokkimisjärjestyksessä muiden yläpuolelle.

– Tarvitsemme pelaajan, joka tulee ja ottaa sen paikan. En ole pettynyt, mutten kovin innoissanikaan. Heidän on astuttava esiin. He ovat saaneet nyt mahdollisuutensa pelata NHL:ssä, ja heidän pitäisi olla innoissaan siitä. Toivon heidän näyttävän sen kolmessa viimeisessä harjoituspelissä, Montgomery motivoi pelaajiaan seuran nettisivuilla antamassaan haastattelussa.

Vaasan Sportin riveissä viime kaudella 48 pelissä 31 (16+15) pistettä iskenyt Kiviranta on toistaiseksi pelannut kahdessa Starsin neljästä harjoituspelistä. Starsilla on edessään vielä kolme harjoituspeliä ennen NHL:n runkosarjan alkua.

LUE MYÖS: NHL-hovitoimittaja väittää: Winnipeg Jets neuvottelee Patrik Laineen siirrosta!

LUE MYÖS: New Jersey Devilsin megatähti Taylor Hall paljastaa: ”Toivoin seuran tekevän isoja hankintoja, mutta…”

LUE MYÖS: Jatkosopimuksen solminut Tampa Bayn tähtihyökkääjä pitkään sivussa kaukaloista