Edmonton Oilersin Mikko Koskinen valmistautuu alkavaan kauteen toiveikkain mielin.

Vaikka ensimmäinen kausi Oilers-maalilla oli vaikea, otti suomalaiskonkari väkisin ykköstorjujan viitan kiekkohullun kaupungin ylpeydessä. Samalla Koskiselle satoi kritiikkiä – mennyt kausi oli ailahtelevaista sekä joukkueelle että Koskiselle.

Torjuja tiedostaa myös tämän itse. Hän kertoo kaipaavansa itseltään vielä isoa tasonnostoa.

– Viime kaudella sain alle hyviä putkia, mutta minun on oltava tasaisempi. Huonon pelin on oltava lähempänä hyvää peliä. Kaikilla vahdeilla on huonoja jaksoja, mutta niiden on oltava minulla lyhyempiä, Koskinen kertoo suoraan OilersNation-sivuston haastattelussa.

Samalla aiheeksi nousi kesän muutokset. Koskinen palkkasi kiinnostavaa lisäapua taakseen, kun hän palkkasi Marko Yrjövuoren, joka tunnetaan muun muassa entisen koripallotähti Kobe Bryantin kuntovalmentajana.

Sen myötä kesän kuntotreenaamiseen on saatu paljon uutta. Sen toivotaan auttavan NHL-pelirumbassa.

– En ole välttämättä vahvempi, mutta hallitsen kehoani paremmin ja kroppani kontrolli on parempi. Oloni on parempi, tuntuu että olen paremmin synkassa kehoni kanssa kuin vuosi sitten, Koskinen kertoo.

Kuntovalmentajan palkkaamisella on varmasti myös henkisesti iso apu. Koskinen tietää olevansa nyt uudella tavalla valmis alkavaan kauteen.

– Kun peli ei kulje, sitä maalivahtia pitää vain yrittää löytää tapa auttaa joukkuetta voittaa. Uskon, että työni jään ulkopuolella ja kaukalossa auttaa tässä, Koskinen kiteyttää.