Kotimaan Liigan ja sen vaasalaisjoukkue Sportin kesällä taakseen jättänyt ja Dallas Starsin väreihin vaihtanut toukokuun maailmanmestari Joel Kiviranta ihastuttaa rapakon takana.

Vaikka tähtipaidat taipuivat tiistain vastaisena yönä St. Louis Bluesille luvuin 0-2, sai suomalaishyökkääjä maireita kehuja. Ykkösketjussa hyökännyttä pelaajaa ylistettiin seuran kotisivuilla.

Siellä kirjoitettiin Kivirannan erottuneen kamppailussa luultavasti eniten ja lisäksi häntä pidettiin yhtenä parhaimmista hyökkääjistä. Päävalmentaja Jim Montgomery kertoi antaneensa suomalaiselle valmennusjohdon käyttämässä asteikossa 1-5 arvosanaksi kolmosen. Se on puhekielellä kuulemma ”kelvollinen”.

Lisäksi Kivirannan nopeus teki vaikutuksen Montgomeryyn. Hän havaitsi, että potkua oli hallitsevaa mestaria vastaan vielä huomattavasti enemmän kuin treeneissä.

– Ajattelimme, että hän oli hyvä tänä iltana. Hän voitti taisteluita laidoissa, luotsi lisäsi.

Ainoa asia, joka Kivirannan osalta pelissä jäi piippuun, oli viimeistely. Se tosin ontui jokaisella muullakin Stars-pelaajalla.

23-vuotias maailmanmestari viimeisteli viime kaudella Liigassa Sportin paidassa 48 kamppailussa pisteet 16+15=31 tehotilaston näyttäessä komeaa lukemaa +12.

Slovakian kultaisten MM-kisojen yhdeksässä pelissä syntyivät pisteet 2+1=3, +1.

EDIT klo 13.05: Jutun kuva vaihdettu.