Aleksi Saarela aloitti harjoituskauden vahvasti uudessa seurassaan. Suomalaishyökkääjä ohjasi maalin Chicago Blackhawksin ensimmäisessä harjoitusottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Saarela kaupattiin Chicagoon kesällä Carolina Hurricanesista. Carolinassa suomalainen ei saanut missään vaiheessa kunnon näytönpaikkaa NHL:stä, vaikka tykitti AHL:ssä vakuuttavia tehoja. 69 farmimatsissa Saarela summasi tehot 30+24=54, ja kauden päätteeksi hän juhli AHL:n mestaruutta.

– Carolina ei ole mikään johtotähti. Paletti on aika sekaisin. Ei oikein tiedä, kuka johtaa ja kuka tekee mitäkin, Saarela kommentoi entistä seuraansa Satakunnan Kansalle.

– Kyllähän se turhautti, kun muissa organisaatiossa tuli NHL-kutsuja kaikennäköisille unisille, jotka eivät ole eläessään tehneet 20 pistettä kaudessa.

Saarelan odotetaan aloittavan kautensa farmiseura Rockford IceHogsissa. Chicagon hyökkäyksessä on kuitenkin tilaa yllättäjille, joten vastaavilla otteilla Saarela voi vielä napata paikan NHL:stä kauden avausotteluun.