Viime kauden pudotuspelit jättivät Tampa Bay Lightningin leiriin valtavasti nälkää.

NHL-seura hallitsi viime kaudella runkosarjaa välillä mielin määrin, eikä pysäyttäjää löytynyt. Lightning voittikin konferenssissa ylivoimaisella tavalla ja joukkue lähti suurimpana ennakkosuosikkina kevään peleihin.

Pudotuspeleissä tie nousi kuitenkin yllättäen pystyyn jo ensimmäisellä kierroksella, kun Columbus Blue Jackets voitti otteluparin tylysti voitoin 4-0.

Lightning-tähti Viktor Hedmanin mukaan romahdus johtui monestakin eri syystä.

– On vaikea nimetä vain yhtä syytä. NHL on kova liiga, ja voittaminen on vaikeaa. Pelasimme upean runkosarjan, ja meistä tuli voittajasuosikkeja.

– Pudotuspeleissä kohtasimme ensimmäisellä kierroksella joukkueen, joka tiesi, kuinka meitä vastaan pitää pelata; vastustaja pelasi kovaa, fyysistä ja suoraviivaista peliä eikä ottanut jäähyjä. Me taas emme saaneet ylivoimapeliä kulkemaan, vaikka se oli ollut vahvuutemme koko kauden ajan. Vastustaja keskittyi hyvin pieniin yksityiskohtiin, me emme. Turha keksiä selityksiä. Emme vain olleet tarpeeksi hyviä. Otamme siitä opiksemme ja yritämme olla tällä kaudella parempia, Hedman kertoi NHL.comin haastattelussa.